Пиян утрепа роднина с бетонен кол

0

Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд 46-годишния Д.К. от с. Изворово, привлечен към наказателна отговорност за убийството на негов роднина с кол.

Ако бъде признат за виновен, мъжът може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Тялото на убития 60-годишен мъж било намерено на 11 октомври 2020 година на улица в селото с разкъсно-контузна рана в областта на главата. Предприетите действия по разследване на случая показали, че става дума за убийство.

    Установено било, че ден по-рано, около 17 часа, жертвата отишъл в дома на роднината си Д.К. с бутилка ракия. Двамата пили, разговаряли и под влияние на алкохола помежду им започнал спор. Обвиняемият изгонил от дома си по-възрастния мъж.

Въпреки това скандалът продължил и извън дома му, като прераснал във физическа саморазправа. Д.К. успял за събори на земята по-възрастния си роднина, изтръгнал парче от бетонов ограден кол и с него ударил 60-годишния мъж в главата.

След това обвиняемият оставил жертвата си в безпомощно състояние и се отправил към читалището в селото, където имало събиране на ловната дружина. Предстои делото срещу 46-годишният обвиняем да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече