Кошмар: Израел следи с гривни карантинираните

0

Пускането на електронни гривни за наблюдение за тези, които влизат в Израел от чужбина, за да се следи дали спазват карантинните изисквания, вероятно ще започне през месец май, заяви говорител на здравното министерство пред „Джерусалем Пост“.

Израелците, които са напълно ваксинирани или са се излекували от вируса, са освободени от карантина, но всички останали ще трябва да се изолират или у дома, или в държавно съоръжение, носещи устройството.

Гривните са описани от здравните власти като ключова част от стратегията за предотвратяване на влизането на нови варианти на коронавируса от чужбина в страната. Въпреки това, повече от месец, след като Израел отвори небето за своите граждани и Кнесет одобри закон, който да позволи разпространението на устройствата, пускането им все още не е започнало.

Гривната няма да следи каквито и да било подробности за лицето, което я носи, освен дали спазва правилата на карантината, заяви изпълнителният директор на SuperCom Ордан Трабелси в края на февруари, малко преди пилотно да бъдат пуснати 100 гривни. Това стана през първата седмица на март.

Според компанията гривните са много търсени, като над 91% от пътуващите, пристигащи на летището, са избрали програмата. Приемането на програмата е положително и е придружено от висок процент на удовлетвореност.

Във вторник говорител на SuperCom каза, че 5000 комплекта са готови за пускане веднага щом правителството разпореди.

Според схемата, одобрена от Кнесет, деца на възраст под 14 години няма да бъдат задължени да носят гривна за карантина у дома, а възрастните могат да бъдат освободени по специални хуманитарни причини.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече