Васил Божков пред германско списание: Изборите не бяха честни

0

Германският журналист Франк Щир, който е отличен познавач на България, беше тези дни в Дубай, където проведе разговор с Васил Божков. Ето акценти от интервюто, публикувано от германското списание „Цицеро“.

Електронното издание на авторитетното германско списание „Цицеро“ днес излезе с обширна публикация, посветена на Васил Божков. Неин автор е германският журналист Франк Щир. Отличният познавач на България е интервюирал Божков в Дубай.

„Олигарх и предприемач“

Щир представя събеседника си като „олигарх и предприемач“ и накратко описва кариерата му на бизнесмен, колекционер и собственик на футболен клуб. Авторът пише и за обвиненията срещу Божков, за бягство му в Дубай и за участието на новата му партия в българските избори.

В интервюто с германския журналист Васил Божков твърди, че изборите в България не са били честни, а неговата партия щяла да влезе в парламента на очертаващите се предсрочни избори. Той смята, че сега в България може да бъде сформирано „безпринципно правителство“ с оглед на усвояването на 60 милиарда европейски пари. Божков твърди, че Борисов фактически е съборен от власт, но в администрацията, в съдебната система, а и другаде продължавали да действат досегашните сенчести кукловоди, които Божков нарича „хунта“.

    „Тази хунта управлява България повече от десет години. И вече е натрупала достатъчно власт, за да владее всички сфери. (…) За да настъпят промени, цялата тази хунта трябва да изчезне“, казва Божков по-нататък в интервюто.

„Ограбиха държавата“

В разговора Васил Божков повтаря познатите си твърдения, че е забогатял не благодарение на политиците, а въпреки тях. И че не е давал подкуп, а е бил изнудван. По думите му, в момента бил подложен на преследване, защото държавата вече била ограбена и затова апетитите се насочвали към частния бизнес.

В края на интервюто Божков обяснява, че колекцията му от произведения на изкуството е законна и че България се е представила с нея както в Брюксел, така и в Бон и в Москва, пише Дойче веле.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече