Коритаров починал от COVID

0

В столичната болницата „Токуда“ тази сутрин е починал на 61 години журналистът Георги Коритаров, научи ПИК от негови близки. Той е бил откаран там вчера, след като се почувствал зле от усложнения от инфекцията. За съжаление лекарите не успели да му помогнат и е получил и сърдечна недостатъчност, довела до трагичен край. 

Журналистът е бил ваксиниран с първа доза и след дни е трябвало да му бъде поставена втора. Затова не е очакван, че може да се зарази от коронавирус и в последните дни е работел активно. Симптоми получил изненадващо вчера, докато водел предаването си, защото имал затруднено дишане. В болницата са установили, че той е с положителен писиар тест. 

Припомняме, че преди минути шефът на ТВ Европа, където водеше в последните години Коритаров – Георги Харизинов, съобщи тъжната новина преди минути, без да споменава причината за смъртта му: 

„Скъпи приятели,
Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея.
Вчера се смеехме в ефир.
Днес разбирам, че повече няма да се видим.
Няма да говорим.
Няма да спорим.
Няма да мислим заедно, да работим заедно, да четем и да пишем заедно.
Щастлив съм, че бях малка част от живота на този велик човек. И той от моя.
Ще се опитам да се усмихвам всеки път, когато се сетя за него. Но едва ли ще успявам“, написа Харизанов, който е изпълнителен директор на ТВ Европа, където Коритаров имаше свое предаване. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече