Турска назална ваксина е ефективна срещу британския щам на коронавируса

0

Разработената от Турция коронавирусна ваксина, прилагана през носа е ефективна и срещу британския щам на вируса, заяви корпоративен служител в петък, позовавайки се на независими клинични проучвания, цитиран от „Анадолската агенция“.

След заседание на научния комитет на Турция миналия вторник министърът на здравеопазването Фахретин Коджа подчерта подкрепата на правителството за разработването на интраназални ваксини срещу COVID-19.

Юнус Емре Дели, служител на фирмата, която разработва ваксината, каза пред Анадолската агенция, че изследванията са започнали през февруари 2020 г. и че всички лабораторни изследвания са извършени по международните стандарти.

Дели подчерта, че предклиничните проучвания на новата ваксина са завършени, добавяйки, че за разлика от другите ваксини, тяхната интраназална ваксина е базирана на протеини.

„Производството на първите дози от ваксината започна в сертифицирано за (Добри производствени практики) съоръжение“, каза той, като се очаква скоро да започнат опити от Фаза 1.

Дели каза, че въпреки че ваксината е разработена срещу щама „Ухан“ на коронавируса, е установено, че е ефективена и срещу британския вариант.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече