Италианският капитан продал военни тайни на Русия заради безпаричие

0

Италианският военноморски офицер, който е арестуван за шпионаж в полза на Русия, не е предал родината си от глупост, а от крайна нужда от пари, обясни съпругата му пред водещ всекидневник в Италия

Според съпругата на Валтер Биот – Клаудиа Карбонара психотерапевт по сексология, семейството изпаднало във финансова криза заради Covid-19,независимо, че съпругът ѝ получава месечно към 3000 евро заплата.

В интервю за „Кориере дела сера“ тя уточнява още, че имат 4 деца, 4 кучета, изплащат жилище на стойност от над 260,000 евро, и че не им стигали средства за прехрана, за нуждите на децата и  били отчаяни за бъдещето им.

За нея, съпругът й не е предател.

Валтер Биот, който от 2015 г. Биот работи в офиса на шефа на Генщаба на Италия, е обвинен заедно с руски офицер от въоръжените сили за престъпления свързани с шпионаж и държавната сигурност е задържан. Руският офицер на служба в руското посолство в Рим ще бъде експулсиран заедно с неговия пряк началник.

Италианският и руският офицер били заловени  по време на поредната им тайна среща на паркинг в Рим, след като италианецът предал поверителна информация, за което получил 5000 евро. В документи открити в апартамента му е имало и секретни такива относно НАТО.

Първият доклад за взаимоотношенията между двамата е на специалните служби за вътрешна сигурност  от преди няколко месеца. Това е първият случай на такъв вид шпионаж между италианци и руснаци.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече