5000 на концерт на закрито в Барселона

0

Около 5000 души  присъстваха на експериментален концерт на закрито в Барселона в събота вечер, чиято цел е възстановяване на музикалната индустрия в Испания и по света, съобщиха световните агенции.

Фенове танцуваха, прегръщаха се и пяха заедно с музикантите от групата „Love of Lesbian“. Хората носеха маски, но не спазваха социална дистанция, а условието за влизане беше отрицателен тест за Covid-19.

„Добре дошли на един от най-вълнуващите концерти в живота ни!“,  поздрави публиката фронтменът на групата Санти Балмес под бурните овации на феновете.

На три места в Барселона в събота от сутринта 80 медицински сестри в пълно защитно облекло правеха антигенни тестове за Covid-19 на публиката. До средата на деня имаше три положителни от общо 2400 теста.

Тези хора не бяха допуснати за концерта и им бяха върнати парите за билетите.

Резултатите от антигенните тестове се получаваха 10-15 минути по-късно в приложение на мобилните телефони. Тестът и защитна маска за лице бяха включени в цената на билетите за концерта, които се продаваха за 23-28 евро.

„Беше прекрасно. Отначало се притеснявах заради много хора и че трябваше да си правя антигенен тест, но се чувствах в безопасност. Организаторите се справиха отлично“, коментира почитателка на групата

„Смятам, че успяхме да покажем на света, че културата е безопасна, че нещата може да се организират добре и по този начин да се провеждат концерти“, заяви присъстващ на концерта.

Разрешеният от властите концерт беше опит да се провери дали ще бъде възможно подновяването на такъв тип събития.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече