Вижте колко столичани без маски пипнаха в градския транспорт

0

От Столичната дирекция на вътрешните работи публикуваха данни във връзка с контрола за спазването на мерките в София. 

От края на месец юни 2020 г., след влизане в сила на заповед на кмета на Столична община, релевантна към издавани за съответен период заповеди на Министъра на здравеопазването относно спазване на противоепидемичните мерки, в т.ч. и задължителното носене на предпазна маска за еднократна или многократна употреба в превозните средства на масовия градския транспорт, полицейските служители от сектор „Общинска полиция“-ООП-СДВР, са съблюдавали за спазване на обществения ред и са осъществявали контрол по тяхното прилагане.

До настоящия мамент в масовия градски транспорт при организираните специализирани полицейски операции, по метода „широкообхватен“ контрол за носене на предпазни маски или други средства, покриващи носа и устата на закрити обществени места, в МГТ и в района на спирките са констатирани 384 нарушения на Закона за здравето, за което са образувани административни производства на основание чл.209а от същия нормативен акт.

Отдадени са 171 полицейски разпореждания, на основание чл. 64 от Закона за МВР, като срещу лицата, които не са ги изпълнили са образувани админитративни производства. В маловажни случаи за неспазване на противоепидемичните мерки са приложени превантивни действия към 890 граждани, на които са връчени предупредителни протоколи по чл. 65 от ЗМВР. Работата по спазване на противоепидемичните мерки продължава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече