САЩ: Съмняваме се, че „АстраЗенека“ е предоставила остаряла информация за ваксината си

0

Независимият съвет за наблюдение на данните и безопасността на САЩ (DSMB) изрази загриженост, че британско-шведската компания AstraZeneca може да е включила остаряла информация в доклад за изпитанията на коронавирусната ваксина, разработена от нея с Оксфордския университет, което може да не е позволява да се създаде пълна представа за ефективността на ваксината.

В изявление на Националния институт за алергии и инфекциозни болести (NIAID), публикувано на уебсайта на Министерството на здравеопазването на САЩ, се посочва, че DSMB е уведомил NIAID, Администрацията за биомедицинско развитие и изследвания (BARDA) и самата AstraZeneca в понеделник вечерта за своите опасения.

Призоваваме компанията да работи с DSMB, за да прегледа данните за ефикасност и да осигури възможно най-точните, актуални данни за ефикасност да бъдат публикувани възможно най-скоро, гласи съобщението.

Ден преди това пресслужбата на AstraZeneca съобщи, че нейната ваксина е показала висока степен на ефективност в третата фаза на клиничните изпитвания в САЩ, Чили и Перу.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече