Проф. Богов: Локдаунът ще бъде удължен

0

С 30% са се увеличили пациентите през последните 10 дни в „Александровска“ болница, заетостта е около 42 % в интензивните легла, има и 6 интубирани, обяви шефът на болницата проф. Борис Богов.

Той смята, че локдаунът, който влиза в сила от 22 март за 10 дни, ще бъде удължен със 7 до 10 дни. До тези мерки се е стигнало заради безконтролното събиране на много хора на едно място.

Според него средно с 10-12 години е намаляла възрастта на боледуващите в сравнение с предната вълна, сега тя е около 50 г. „Нямам информация за „френски“ вариант, който не може да бъде хванат с PCR тестове, а ако има той няма как да е от семейството на коронавирусите, тъй като те са направени така че да хващат белтъчната му обвивка“, заяви проф. Богов.

Професорът сподели, че няма хоспитализирани ваксинирани пациенти.

„Имаме двама колеги по-тежко преминали втората игла, имат повече от 3-4 дни температура, а единият е с възпаление на мястото на убождането“, обясни той. По думите му единият е бил с Moderna, другият с AstraZeneca.

По негова информация днес е имало отлив на ваксинацията, 93-ма са ваксинирани в „Александровска“, 36 от тях са втора доза (РНК ваксини). Професорът сподели, че отлагането на втора доза не може да има негативен ефект. Но всеки заразен може да бъде здрав заразоносител.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече