Милен Велчев: Българите са свикнали с еврото, няма нужда от адаптация

0

„Всеки българин е свикнал с еврото и не е нужен дълъг период за адаптиране. Спекулирането с цените е възможно и сега, и след приемането на еврото, аз съм скептик, че цените рязко ще се вдигнат след приемането на еврото“, каза пред в предаването NOVA NEWS  бившият финансов  министър Милен Велчев.

Според Велчев спекулацията няма да бъде позволена от свободния пазар, макар че недобросъвестни търговци винаги ще има, но затова има и държавни органи, които да следят.

Относно кредитите бившият финансов министър е убеден, че след приемането на еврото няма да пострадат нито кредитополучателите, нито банките.

„Влизането в Еврозоната е поставяне на цел, но това не е императив и различните управления на страната може да имат различно отношение към него. Някой може да реши да забави влизането“, отбеляза Велчев

Според бившия министър възстановяването от икономическата криза, вследствие на пандемията, не се развива толкова бързо, колкото се е очаквало и това ще продължи. 

„Когато икономиката е в спад, финансовият министър няма право постоянно да казва „не“. Двамата финансови министри на България през последните месеци могат да бъдат поздравени за действията си“, категоричен беше Велчев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече