Икебаната попиля Рут Колева: Затвори си тъпата уста!

0

Скандалът в поп музиката се разгаря с нова сила! Отвореното писмо на Рут Колева, подписано и от голяма част от изпълнителите в страната, бе последвано от среща при премиера Бойко Борисов.

Обещаните 4300 лв. на близо 1000 музиканти отприщиха дискусия „За“ и „Против“. Според Хазарта компенсации трябва да получат само тези с декларирани доходи, а Слави Трифонов пък определи обещанието за помощ като чиста предизборна кампания.

Деян Неделчев, известен като Икебаната, пък се възмути от част от писмото на Рут и компания и сподели мнението си в своя фейсбук профил.

„Вижте отвореното писмо на Рут Колева към министъра на културата Банов по повод безработните музиканти. Това, което мен много ме подразни в писмото на „Голямата“ Рут, която вече прекалява с изказванията си по повод моето и по-старото поколение, е следният абзац – „Вие не сте певец от „Златният Орфей“ в пенсионна възраст, вие сте активен млад човек, работещ здраво като всеки друг гражданин, но за вас (за разлика от почти всички бизнеси) закрила и подкрепа няма.“

Аз не съм стигнал пенсионна възраст и тези награди за „Златният Орфей“ не са за пенсии, а за принос към БГ културата, скъпа моя Рут. Ти, Рутке, може да си мечтаеш за такъв фестивал“, пише Икебаната и продължава:

„Аз не съм виновен, че съм се родил по времето на „Златният Орфей“, а се гордея, че съм част от това велико поколение музиканти. Мога да кажа на „великата“ Рут Колева, че тя може само да съжалява, че не се е родила по това време и че много е изпуснала.

Защото „Златният Орфей“ беше класа и голям професионализъм. А не като сега излюпени музикантчета, които с нищо не можеш да ги запомниш – нито като глас, нито като песни, нито като харизма.

Та Рут да си затваря тъпата уста и да мирува, и да не се мисли за богоизбрана, защото не е такава. „Златният Орфей“ беше затрит от новите правителства и разрушиха страхотния летен театър, за да построят мол или хотел.

Аз съм плакал, защото БГ културата се унищожава. Ние се гордеехме със „Златният Орфей“, както и италианците до ден-днешен със „Сан Ремо“. И си го имат вече 71 години, а ние едва 30 г. имахме „Орфей“. Та, Рут, моля те, замлъкни и си затвори плювалника, ако обичаш, защото се вижда, че нищо не ти е ясно“
 
 
 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече