Студентите трябва да се върнат към присъствена форма на обучение

0

„Сесията приключи успешно във всички университети, но само медицинските университети са присъствено при практическите си занятия, иначе лекциите са им онлайн. По-голяма част от университетите са в онлайн среда, но тук е решение на самите учебни заведения да решат дали да се върнат в присъствена форма“ – това каза в предаването „Хоризонт до обед“  Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети.

„Но аз като председател на организацията и студент, искам да кажа, че ние искаме да се върнем в присъствена среда, защото сега всичко отвори, а ние поставихме този въпрос и пред Министерството на образованието и на здравеопазването. Присъствената форма има много предимства, особено е важно това за първокурсниците. За тях би могло да се помисли“, коментира още Парушев.На дневен ред са поставени въпросите от страна на студентските съвети дали трябва да се намалят студентските такси и наемите на общежитията в условията на пандемия:

В някои от университетите успяхме да понижим таксите – в УНСС, УАСГ, в Русе, Пловдив, Югозападния и Великотърновския университет, а в Софийския университет са много ниски и не е нужно да искат намаляване. Но това е до март, а ако онлайн обучението продължи, ще искаме удължаване на тази мярка.“

По думите му не се очаква висшето образование да остане онлайн.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече