Протест пред Министерски съвет заради загиналото от токов удар момче

0

Семейството на загиналото от токов удар 16-годишно момче и техни близки се събраха на протест пред Министерския съвет и Народното събрание, с искане институциите да открият всички виновници, и те да понесат своите наказания. „Аз съм бащата на Людмил. Искам да помоля всички сънародници, веки има деца, не трябва да оставят нещата, след като гледат моя случай, не го пожелавам на никой. Това няма да се забрави. Ако не обръщат внимание и не се намерят по най-скоро да дават виновниците и да влизат в затвора, доживотен затвор. Аз няма да спра, ако трябва ще спя пред парламента с моето семейство, с другите хора на палатки“, каза опечаленият родител 

Майката на починалото момче поиска справедливост от държавата, за да се предотврати нов трагичен случай:

„Има заплахи за хората, за да не идват. Всеки има деца! Това е пешаходна пътека. Невинна смърт! Хора, в каква държава живеем – незаконна! Подкупена държава имаме. Ами, утре – вдругиден ще стане с друго дете или с друг човек. В нашата държава нямаме ред, всичко е подкупено…Да намерят убиеца! Искам справедливост за Людмил“.

Пред „Хоризонт“ протестиращи споделиха, че са получили предупреждения от полицаи да не блокират улици по време на протеста.

16-годишното момче почина след токов удар от необезопасена шахта с кабели на оживен столичен булевард, захранващи преместваеми търговски обекти. 

След случая главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков подаде оставка. Протестиращи от „Системата ни убива“  също се присъединиха към мирното шествие на роднините на загиналото от ток момче и  блокираха бул. „Дондуков“ в София. Движението беше освободено преди 18 ч.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече