Емилия Милчева: След всеки трагичен инцидент се разкрива чиновническо безхаберие

0

„Акцентът в случая със смъртта на детето е върху безотговорността. Подобни павилиони са изключително странни търговски обекти. Всеки път, когато стане подобен случай, се разкрива поредно безумие, което е илюстрация на безотговорност, корупция, непукизъм от страна на надзорните и общинските органи“. Това коментира пред БНР журналистът Емилия Милчева по повод трагичния инцидент със смъртта на момчето на столичен булевард. 

По всяка вероятност шахтата ще се окаже собственост на Общината, предположи тя.

„Имаше ремонт на булеварда, при ремонта светофарът е премахнат. После собствениците на павилионите са си направили собствено електрозахранване. Хората, които са правили ремонта, от Столична община, които са го приели, са го забелязали и са го подминали. Това е чиновническото бездушие и безхаберие какво става в техния район“.

В предаването „Нещо повече“ Милчева припомни примери от миналото като трагичните случаи на ул. „Алабин“ или при „Индиго“, след които почти нищо не се е променило в положителна посока като направени промени, взети мерки или поуки.

„Имаме нужда от активни организации извън властта, които да упражняват натиск. Трябва да се оказва постоянен натиск върху хората, които работят в наша полза, защото всичко потъва в немарливост, корупция, безотговорност. Само журналистите не са достатъчни, за да се стигне до промяна“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече