Йодът снижава смъртността от Covid-19

0

Борбата с пандемията от коронавирус все още продължава и последните данни показват, че страните от Далечния изток са с най-добри резултати. Само 29 души от общо 6 милиона население са починали в Сингапур, което експертите приписват на един мощен минерал – йод.

Населението на тази част на света е известно с консумацията на големи количества йод, което повишава имунитета и води до невероятни резултати не само в Сингапур, но и в околните страни, водени от Япония.

Това е в пълно съответствие с изследване, проведено в Националния център по ревматология в Нидерландия. Екип, ръководен от професор д-р Верхесен, анализирайки данните за броя на жертвите в света, причинени от Covid-19, стигнал до заключението, че количеството на приема на йод оказва значително влияние върху смъртността. Като пример той цитира епидемиологични данни, показващи, че настоящата пандемия от Covid-19 в Япония и други страни, известни с високия си прием на йод, бележи много ниска смъртност в сравнение с други страни, пише БГНЕС.

Йодът трябва да се поглъща с храната и се съдържа най-вече във водорасли, морски риби и готварската сол. Дневният прием на йод трябва да бъде от 1,5 милиграма до 2,4 милиграма на човек.

Оптималният прием на йод може да се превърне в своеобразна „ваксинация“, която рязко намалява риска от развитие на болестта, заключават учените.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече