Манолова: Борисов да отпусне обезщетение за загиналото момче

0

Премиерът Борисов и министрите му да гласуват на днешното заседание на Министерския съвет подкрепа за семейството на детето, убито от токов удар в столицата. Няма значение на кого е кабелът и на кого е шахтата. Да се поеме отговорност и да се поиска прошка. Срамно е, че институциите се крият, прехвърлят си топката и столичният кмет мълчи трети ден. Това заяви лидерката на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова.

Настояваме да поемете отговорност и да гласувате обезщетението за почерненото семейство, призова Манолова.

Тя подчерта, че второто важно решение, което днес трябва да се вземе на правителственото заседание, е държавата да плати здравните осигуровки на работниците от затворените заради пандемията бизнеси.

44 хил. души в принудителен неплатен отпуск са получили по 24 лв. на ден. Депутатите отвориха закона за извънредното положение миналата седмица, но не се реши кой плаща здравните осигуровки в размер на 26 лв. месечно на служителите от затворените бизнеси заради пандемията, обясни Манолова.

Министрите и депутатите си увеличиха заплатите в края на миналата година с по над 500 лв. Да поемат и по 26 лв. на месец на човек здравни осигуровки, защото хората теглят бързи кредити за лечение и в условията на пандемия не могат да се лекуват без здравноосигурителни права, подчерта Манолова.

Както имат пари за здравните осигуровки на държавните служители върху високите им заплати, за бонуси и за добавки за участие в бордове, така да платят и здравните осигуровки на обикновените хора от затворените бизнеси, призова тя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече