„Мутри, вън!“ се регистрираха в ЦИК

0

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова и Отровното трио се регистрираха в Централната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори. Тъй като нито едната от двете организации не е партия, регистрацията става през няколко „бутикови“ партии – бившите „десни“ Движение България на гражданите (основани от Меглена Кунева, която обаче ги напусна), „Движение 21“ на Татяна Дончева и Единната народна партия на Мария Капон.

Все още не е ясно дали скандалното име „Изправи се! Мутри вън!“ ще бъде допуснато от ЦИК. „Авторите“ му Манолова и „отровните“ Хаджигенов и Арман Бабикян още при обявяването обясниха, че очакват да бъда спряно, затова имали и резервен вариант. Те не скриха, че очакват отказ, който да им позволи да се обявят за репресирани.

Хаджигенов каза, че очаква всичко от Комисията. „Имайки предвид, че ГЕРБ държат ЦИК вероятно ще ни спънат “, заяви той. „Всеки отказ да бъдем регистрирани под названието „Изправи се! Мутри вън“ ще бъде произвол. Ще бъде политическа разправа и поръчка на ЦИК срещу „Изправи се“, „Отровното трио“ и гражданите“, коментира и Мая Манолова тогава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече