Другарски огън след отказа на социалисти да са в листите

0

Решението да не участваме в листата за депутати бе взето преди Корнелия Нинова да обяви, че ще води листата в Пловдив и всякакви решения от друг характер, дори и от партийни другари, са деструктивни. Това заяви в предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив председателят на районната организация на БСП в „Централен“ Тодор Стоилов.  По думите му основната причина за отказа е това, че са отговорни и последователни партийни хора, които поставят общата цел пред личния интерес, а като организатори по райони имат задача да мотивитират членовете и симпитазантите на партията да участват в избирателни комисии и да гласуват.  

Стоилов отказа да вземе отношение по повод изказването на депутата Манол Генов, който по-рано коментира позицията на лидерите на партийните структури от пет пловдивски района: Не е коректно хора от една политическа сила да говорят по този начин през медиите, при положение, че си имат телефоните

Една работна група направи проверка в Пловдив и констатира, че едни и същи лица са на абсолютно всички възможни позиции. В този ред на мисли аз се почувствах лично засегнат, но не давам крачка назад, а встрани , за да се фокусирам и изпълнявам функциите си като водач на най-голямата районна структура в града, каза още Стоилов. 

Не разбирам мотивите на районните председатели на местни структури на БСП в Пловдив, които си направиха самоотводи от листата на партията. Така номинираният за водач на листата на БСП в Пловдивска област Манол Генов коментира декларацията им, разпространена снощи. 

В общо обръщение към пловдивските социалисти 5-ма от 6-мата председатели на районни структури – Тодор Стоилов, Йордан Василев, Костадин Беларев, Атанас Баташки и Добромира Тошева, заявяват, че не желаят да са депутати, защото искат да продължат работата си като общински съветници. 

Обръщението на районните председатели дойде часове, след като стана ясно, че Корнелия Нинова ще води листата на БСП в Пловдив-град. Пред Радио Пловдив Манол Генов коментира, че номинацията на лидера на партията би трябвало да ги мобилизира и амбицира да се борят за повече депутатски места. 

Недоумявам как може да си районен председател на БСП и да се окаже, че лично председателят на партията ти ще води твоята листа, а ти, вместо да се амбицираш още по-мотивирано да работиш, внезапно се оттегляш. Още повече, когато си дал съгласие да участваш в листата като кандидат. И нямаш коректността да напишеш 5 думи какви са ти истинските мотиви. Това за мен е доста коварно и подло. Не е приятно това положение, на това се разчита да се създава смут, объркване, суматоха и напрежение„, коментира депутатът. 

На въпрос дали отстраняването на Георги Гергов от редиците на БСП преди изборите не беше грешка, Манол Генов отрече и го нарече „закъсняло решение“. Интервютата на Антонета Петричанска и  Антония Попова с Тодор Стоилов и Манол Генов са в прикачените файлове.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече