Павел Вълнев: Хора, вие сте сила! Спряхте ВМРО да прокара закон за сеч на гори!

0

„Хора, вие сте сила! Запомнете това! Преди два дни призовах гражданските организации в България да подложат на строг мониторинг последните закони и поправки, които гласува 44-то народно събрание, преди да отиде в историята. И ето, първият резултат е налице – няма да бъде разрешено изсичането на близо 4 милиона декара гори (три пъти по-голяма площ от тази на Странджа планина).“

Това написа във фейсбук страницата си зам.-председателят на „Републиканци за България“ Павел Вълнев.

„Част от управляващите – тези от ВМРО – бяха планирали да го направят с промяна на закона не за горите, а за пчеларството! Надяваха се така да остане незабелязано. Но само за два дни парламентът беше залят от около хиляда аргументирани протеста. Така депутатите бяха принудени да оттеглят текста още на ниво комисия.Горите ще дишат. И ние ще дишаме с тях.Честита победа, граждани!

Продължаваме да следим отблизо какви ги вършат в последните си дни тези депутати“, категоричен е Вълнев.

Вносител на законопроекта, с който се даваше власт на кметове да подписват за сеч на гори върху земеделска земя, беше Александър Сабанов, депутат от ВМРО. След подписка от граждани обаче парламентарната комисия по земеделие отхвърли с мнозинство предложението на Сабанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече