Необходим е анализ дали мерките дават резултат

0

Икономическият съвет е на практика един граждански съвет, защото в него са представени всички групи работници и работодатели през синдикатите, има и групи на гражданското общество в сферата на екологията и земеделието“, каза в „Преди всички“ Зорница Русинова, председател на Икономическия и социален съвет за ролята на новосъздадения държавен орган в помощ на засегнатите бизнеси.
„Когато говорим за икономическите мерки, за възстановяване на икономическия живот и доходите на хората – планът на държавата ще е доста по-дълъг.

И тук е мястото на Икономическия съвет – гражданския контрол върху това, което престои да се направи. Информацията ще се предоставя на гражданите. Последната година мерките се променят, също е необходимо да се направи един анализ и през следващия период да се включим по-активно при изработването на следващите мерки – но първо да се види дали сегашните мерки действат“. Това поясни още Русинова.

„В анализа трябва да видим и дали мерките достигат бързо при хората. От тук насетне е добре да мислим за дигитализация – това е един от проблемите в икономиката – това е ключов момент – доколко хората имат дигитални умения, друг ключов момент е съдбата на младите хора.Те трябва по-активно да се включват в местния бизнес с помоща на държавата“. Това смята още Русинова.

„Друга наша цел е защита на европейските средства, да има и по-силно участие на Съвета, когато се изработват националните позиции по различни европейски регламенти – още повече, че предстоят преговорите по единната минимална работна заплата, преговорите по финансовия пакет за прехода към зелена икономика“, допълни Русинова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече