Гърция ни предаде Йоско Костинбродския

0

При засилени мерки за сигурност задържаният в Гърция с Европейска заповед за арест Йосиф Йосифов беше предаден на българските съдебни власти, за да изтърпи у нас 4-годишна ефективна присъда. Предаването му е станало тази сутрин  на Граничния пункт „Кулата“, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Разпространено от пресцентъра на прокуратурата едноминутно видео показва пристигането на 51-годишния Йоско Костинбродския на „Кулата“ и предаването му на служители на Главна дирекция „Охрана“, за да бъде отведен в Централния софийски затвор.

Това е станало при стриктно спазване на противоепидемичните мерки срещу Covid-19, уточняват от спецобвинението..

Екстрадирането е именно по искане на Специализираната прокуратура, за да изтърпи влязла в сила миналия юни окончателна присъда. Тя е една година затвор за изнудване.

Тъй като  престъплението е извършено по време на тригодишния му изпитателен срок по присъда за кражба на товарен автомобил, Йосифов ще остане в затвора четири години.

Връщането му у нас се забави заради 40-месечно ефективно наказание от гръцки съд за незаконно притежаване на оръжие.

Според решението на Апелативния съд в Корфу присъдата може да бъде преобразувана в 5 евро на ден от наложеното наказание, като до окончателното произнасяне по нея осъденият остава с мярка за неотклонение „задържане под стража“, обясняват от спецпрокуратурата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече