Китай постави 11-милионен град под пълна карантина

0

Заради разпространение на коронавирусна инфекция властите в Китай призоваха жителите на градовете Шъдзяджуан и Синтай да не напускат населените места без нужда. Информацията за това беше съобщена официално от заместник-губернатора на провинция Хъбей Сюй Дзянпей.

Жителите на двата града не трябва да напускат населените си места без нужда, подчерта той. Властите са преустановили временно пътническите комуникации с тях, пише „Фактор“.

Организирано е масово тестване на населението за короновирус. До момента в Шъдзяджуан са направени тестове на 4,96 млн. жители, а в съседния Синтай – на 1,89 милиона. Властите смятат да приключат тестирането в събота.

    За една седмица там са установени 127 заболели и 183 безсимптомни случая.

Правителството в Пекин прекрати временно автомобилната и железопътна комуникация с 11-милионния град, разположен на 300 км от китайската столица.

В Шъдзяджуан са отменени културно-масовите мероприятия. За да бъдат допуснати в града, автомобилистите трябва да представят специален пропуск. Властите на провинция Хъбей изпратиха в Шъдзяджуан около 3 000 лекари, които да работят в медицинските заведения в града. Отменени са занятията в училищата и детските градини.

Първият случай на заразяване с коронавирус в Шъдзяджуан е регистриран на 2 януари. За последното денонощие в Китай са регистрирани 53 нови случая на коронавирусна инфекция, от които 33 са в провинция Хъбей. В момента провинцията е на първо място по брой активни случаи в континенталната част на Китай.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече