Вижте какви промени влизат в сила за паркирането в зелена зона в София

0

Зелената зона в София вече ще работи и в събота от 10 до 18 часа. Промените влизат в сила от утре.

Освен работното време зелената зона ще разшири и обхвата си с над 1000 нови места. Те ще бъдат обособени в горната част на квартал „Яворов“ и в зоната около пазара „Иван Вазов“.

Както Агенция „Монитор“ вече съобщи, в „Иван Вазов“ платено паркиране ще се разшири с 880 места на територията, оградена от ул. „Бяла черква“ и булевардите „П.Ю.Тодоров“, „България“ и „П.Каравелов“. Други 210 места места пък ще бъдат разкрити в „Яворов“. Те ще се намират в карето между булевардите „Цариградско шосе“, „М. Еминеску“, „Шипченски проход“ и ул. „Акад. Людмил Стоянов“.

Въвежда се и изцяло винетен стикер за зоните за платено паркиране. Документите, проверката, плащането и активирането стават дигитални. За шофьорите, чийто автомобили нямат годишен технически преглед, ще се отказва винетен стикер.

Въвеждат се и рестрикции за броя на автомобили, които може да се регистрират в зоните от една домакинство. Досега имаше възможност за винетки за три автомобила, сега се ограничават домакинствата до две коли.

За хората с увреждания, ползващи инвалидните места за паркиране, отпада задължително ходене по комисии, както и няма да се изисква нито един документ, който общината сама издава и има служебна информация за него.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече