Само 4 страни от ЕС ни пускат без PCR

0

Държавите от ЕС, в които не са въведени ограничения с PCR тестове за влизащи български граждани, са само четири – Полша, Португалия, Швеция и Люксембург. Такава е информацията на българското външно министерство.

За пътуващите до Франция важи задължително изискване за попълване на декларация за липса на симптоми.

Белгия, Словакия, Хърватия, Чехия, Малта и Испания изискват да представим PCR тест с негативен резултат, ако искаме да ги посетим.

На задължителна карантина ще бъдем поставени, ако пътуваме до Латвия и Германия (10 дни), Румъния, Естония и Ирландия (14 дни). В Австрия също има изискване за самоизолация от 10 дни, но след петия ден гражданинът би могъл да се освободи от нея с негативен PCR тест. В Нидерландия карантината е препоръчителна и е 10 дни, припомня „Сега”.

Държавите, въвели по-строги мерки при влизане на територията им, са Гърция и Италия, които изискват, както негативен PCR тест, така и налагат самоизолация на пристигащите в страната.

В Унгария, Финландия, Дания и Кипър съществуват и допълнителни изисквания, без които пътуващите няма да бъдат допуснати в страната, като наличието на постоянен адрес или пътуване за лечение или обучение.

ИЗВЪН ЕС

В Турция няма ограничения за преминаване на български граждани през границата, но мерките, въведени в страната, са много строги, дори и за туристи, като вечерен час, носене на маски и затворени магазини.

Любителите на по-екзотичните дестинации, като остров Мавриций, трябва да си направят PCR тест, а при пристигането си ще бъдат поставени под задължителна карантина. На Коморските острови и в Обединените арабски емирства няма карантина, но все пак се изисква негативен резултат от PCR, както и попълнена здравна декларация.

МВнР предупреждава отново да не се предприемат пътувания, освен ако не ги налагат неотложни причини.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече