Мустафа Карадайъ е избран за втори мандат начело на ДПС

0

Мустафа Карадайъ бе преизбран за председател на Движението за права и свободи за втори мандат на Десетата конференция на партията, която за пръв път се проведе изцяло онлайн заради противоепидемичните мерки. 

„С този избор ме натоварвате с тежестта да продължавам да работя всеотдайно, за да го оправдавам всеки ден“, каза Карадайъ пред над 800 делегати. 

Той призна, че е допускал грешки в първия си мандат, но бил готов да ги анализира и да се поучи от тях.

„Ние сме партия, която върви напред. Развива се. Твърдо вярваме, че успехите се дължат на усилията на всеки един от нас, когато сме обединени и в заедност вървим по пътя. Ние сме партията, която не просто има амбиция да участва в управлението, ние знаем, че имаме силата, волята и капацитета да работим и да направим живота на българските граждани по-добър. Вярваме, че можем и трябва да възстановим демокрацията и да пазим мира като ценност. Демокрацията означава сблъсък на идеи, толерантност на гледните точки и сериозни дебати. Историческите условия ни гарантират основното предимства в този процес – да имаме характер“, каза Карадайъ.

Но предупреди съпартийците да не очакват край на лъжите и внушенията срещу ДПС.

По време на конференцията бе избран и съставът на Централния съвет. Карадайъ се обърна към почетния председател на Ахмед Доган с думите „Благодаря ви, че ви има и че продължавате да ни насочвате. България и световната либерална общност има нужда от вас . За нас е празник, днес да сте с нас дори и при тези условия.“

Председателят на ДПС закри Национална отчетно-изборна конференция с пожелание за здраве и със заявка за успех на предстоящите парламентарни избори. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече