Борисов прогнозира излизане от кризата с Covid-19 след август догодина

0

Премиерът Бойко Борисов прогнозира излизане от кризата с Covid-19 между август и октомври догодина при условие, че 70 процента от населението се ваксинира.

„Не може и да става дума за отваряне на Европа до края на март, дори се очаква трета вълна“, подчерта министър-председателят след края на заседанието на европейските лидери.

Той добави, че след завръщането си у нас отново ще обсъди ситуацията със здравния министър, но предупреди, че „за тази седмица и пет дена резултатите са добри“.

„Но по нищо не показват, че трябва да бъдем много оптимистични в това, че пандемията в България ще приключи за Коледа. Както ви казах, Коледа, Нова година, за Европейския съюз трябва да бъде в най-тесен семеен кръг, без масово събиране на хора“.

Премиерът увери, че е създадена необходимата логистика за първите ваксини.

„Ние сме подготвили вече във всички големи градове – София, Пловдив, Варна, Бургас, фризерите за съхраняване на ваксината. Казват ни, че на 28-и, 29-и (декември) или когато дойдат, едновременно във всички държави, ние ще имаме тази логистика веднага, включително, ако дойде преди Нова година и на 31-ви да създадем организация за първите линии“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече