Арестуваха двама авери разбивали апартаменти в София

0

Прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Ц. С., на 36 г., и обвиняемия В. Г., на 48 г., за разбиване на апартаменти в София.

На 26.10.2020 г. за времето от около 09,10 ч. до около 10,15 ч. от апартамент в ж.к. „Свобода“, гр. София, при условията на предварителен сговор, чрез използването на техническо средство (послужило за отключване на патрона на входната врата на жилището) и чрез използването на моторно превозно средство, Ц. С. и В. Г. са отнели чужди движими вещи – сумата от около 5000 лева и три броя кутии с монети с неустановена стойност, от владението на С. С., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят.

На 27.10.2020 г. за времето от около 09,30 ч. до около 13,00 ч. от апартамент в ж.к. „Надежда“, гр. София, при условията на предварителен сговор, чрез използването на техническо средство (послужило за отключване на патрона на входната врата на жилището) и чрез използването на моторно превозно средство, обвиняемите са отнели чужди движими вещи – монети и банкноти на обща стойност от 978 лева, от владението на Ц. Д., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят.

На 04.12.2020 г. около 14,00 ч. от апартамент в ж. к. „Мусагеница“, гр. София, при условията на предварителен сговор и чрез използването на техническо средство (послужило за отключване на патрона на входната врата на жилището), двамата обвиняеми направили опит да отнемат чужда движима вещ –  лаптоп, от владението на М. Н. и Г. С., без тяхно съгласие с намерение противозаконно да я присвоят. Като деянието останало недовършено по независещи от обвиняемите причини, на мястото пристигнали полицейски служители от 07 РУ-СДВР.

Трите деяния са извършени при условията на опасен рецидив, след като Ц. С. и В. Г. са били осъждани за тежки умишлени престъпления на лишаване от свобода не по-малко от една година. Престъплението, за което те са привлечени като обвиняеми, е наказуемо с лишаване от свобода свобода от три до петнадесет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, на 08.12.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на двамата обвиняеми за срок до 72 часа. Утре, 09.12.2020 г., ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече