Заради навалицата: Заплашиха „Джъмбо“ със затваряне

0

Недопустимо е това което се случи вчера в един от магазините от веригата на „Джъмбо“ в Пловдив. Има ясно и конкретно решение на Областния кризисен щаб за броя на посетителите във всеки хранителен и нехранителен магазин в Пловдив областта.

Видно е от всички сигнали и снимките в социалната мрежа, че броят на посетителите не е бил контролиран и грубо е нарушено решението на Областния щаб. Това заяви областният управител Дани Каназирева.

Тя допълни, че при установен брой  на посетителите – 150, е видно, че те са много повече и е  надвишен този брой, както  и не са спазени противоепидемичните мерки.

„Затова ще поискам от РЗИ да бъде съставен акт и наложена санкция, а при следващо нарушение да бъде затворен магазинът. Съгласна съм с изразеното мнение от повечето граждани, че не може мерките да се спазват от едни, да бъдат затворени заведенията и много други бизнеси и сфери, а в същото време да има подобни случаи в магазините. Това  води до  риск мерките да не доведат до желания резултат, допълни Каназирева.

По думите и  днес проверките продължават, а  всеки един магазин трябва да спазва заповедта на здравния министър и решенията на Щаба за броя на посетителите.

Областният управител обясни, че днес сутринта е провела разговор с управителя на магазин „Джъмбо“ и има уверението, че ще бъдат взети мерки и посетителите вътре в магазина ще бъдат редуцирани, според решението на Щаба.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви преди малко, че се е договорил с полицията да дежури пред големите магазини, за да не се допуска струпване на хора.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече