Нови мерки влизат в Турция. Как ще се отразят на туристите?

0

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви по-строги мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса в страната, след като броят на новозаразените надхвърли 30 000 в понеделник. Така през уикендите в цялата страна ще се налага пълен локдаун, а през седмицата се въвежда комендантски час.

Анкара вече наложи частично блокиране през един от уикендите този месец, но неотдавнашният скок на броя на случаите на заразени с коронавирус принуди правителството да предприеме по-строги мерки.

Според новите ограничения, започващи от вторник, ще бъде наложен вечерен час в делничните дни от 21:00 часа до 05:00 сутринта. Въвежда се пълна забрана за излизане от вкъщи през уикендите – в петък от 21 часа до 5 часа в понеделник. Освен това младежите под 20 години и възрастните хора над 65 години няма да използват обществен транспорт. Ресторантите ще доставят само храна по домовете.

Турското министерство на здравеопазването въведе и нови ограничения за почиващите в хотелите във връзка с увеличаването на броя на коронавирусните инфекции, съобщава в. „Хюрриет“

Според изданието, губернаторът на Анкара – Васип Шахин е подписал указ, според който местата за настаняване трябва да се съобразяват с нови мерки за сигурност.

Ресторантите, работещи на територията на хотелите, могат да обслужват само гостите на хотела. Освен това им е забранено да продават храна за вкъщи.

В хотелите са забранени и забавленията след 22:00, включително музика на живо в ресторантите.

От 20 ноември турските власти въведоха ограничения в страната, свързани с предотвратяването на разпространението на коронавируса. Те практически не засегнаха туристите, които почиват по системата „ол инклузив“, но частично засегнаха туристите, които наемат апартаменти.

Броят на смъртните случаи, свързани с вируса, нарасна до 13 746, включително нови 188 смъртни случая в понеделник.

Ердоган каза, че „безпрецедентният скок, наблюдаван по целия свят“ в броя на случаите на COVID-19, „за съжаление оказва влияние в нашата страна“.

„Няма друго средство за защита, освен да намалим доколкото е възможно мобилността на хората“, добави той. Правителството настоятелно призовава гражданите стриктно да следват мерките. „Това не е личен избор, а необходимост“, заяви министърът на здравеопазването Фахретин Коджа миналата седмица.

Ердоган обяви също, че ваксинациите в страната ще започнат от следващия месец.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече