Коронавирусът отне живота и на издателя на „Мениджър“

0

От COVID е починал Васил Мирчев – издателят на „Мениджър“, съобщиха негови близки. Той бeше създател и издател на списанието, а също председател на съвета на директорите и изпълнителен директор на „ВМ Финанс Груп“ с над 20-годишен опит като предприемач.

Васил Мирчев е роден на 11 април 1959 г.

През 2009 г. той е избран за председател на Консултативния съвет на Глобалния договор на Програмата за развитие на Обединените нации България – доброволческа мрежа, насърчаваща развитието на социално отговорни практики и проекти за опазване на околната среда в оперативната дейност на различни бизнеси.

Мирчев е Председател и на Българската федерация по кану-каяк и член на настоятелството на Националната спортна академия. Завършил е Националната спортна академия, след което придобива преквалификация в Университета за национално и световно стопанство, специалност Международни икономически отношения.

„ВМ Финанс Груп“ управлява стратегически инвестиционнен портфейл от 11 дъщерни дружества в различни отрасли – логистика, рекламни и корпоративни услуги, образование, дистрибуция на бързооборотни стоки, печатнп-издателска дейност. В групата работят над 1000 души. Компаниите са „Авенди“, „Мувио лоджистикс“, „Трансимпорт“, „Гебр. Хайнеман България“, „Хайнрус Фуус & Бевъриджис“, ABC Детски център, рекламна агенция „А Теам“, „Идънред България“, както и списание „Мениджър“.

Списанието всяка години организира престижния конкурс „Мениджър на годината“. Преди повече от години Васил Мирчев казва в интервю, че по наградените в класацията ще се проследява най-точно как се развива истинският бизнес елит в България и кои са добре управляваните сфери в него.

Васил Мирчев е бил повече от точен в тази прогноза. Днес ако се проследи историята на най-известния конкурс, ще се потвърди още една негова прогноза – че бизнесът не просто взема една награда, а изпраща сигнал към обществото, че компаниите отглеждат мениджърите на бъдещето.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече