България и Румъния обсъждат въвеждане на PCR при пътуване

0

Уверена съм, че с подходяща координация със здравните власти на държавите, българи и румънци ще могат да пътуват при сегашните обстоятелства като единствено наличието на негативен PCR тест остане необходимата предпоставка това да се случва. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на телефонен разговор с държавния секретар по туризъм, външна търговия и преки чуждестранни инвестиции на Румъния Разван Пържол.

По думите на Николова трябва да се намери най-добрият баланс по отношение на прилагането на мерки за ограничаване на заразата, така че да се даде възможно най-позитивният пример за сътрудничество в Европа.

Тя отново подчерта, че Румъния е приоритетен партньор за страната ни, най-голям пазар за вътрешен туризъм в България, а също и  трета най-предпочитана дестинация от българските туристи за изминалата година.

Тези резултати не са само статистика, а изразяват традиционни потребителски нагласи на туристите и от двете страни на границата, за които съседната държава е добре позната, приятелска и гостоприемна”, категорична бе Николова, като допълни, че направеното до момента трябва да се защитава и развива с още по-големи усилия от полаганите досега.

Пържол също потвърди, че между двете държави има ползотворно партньорство. Той поясни, че румънските граждани обичат да посещават България както за летните, така и за зимните си почивки и изрази надежда, че за коледните и новогодишните празници границите ще бъдат отворени за туристи след предоставяне на отрицателен PCR  тест.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече