Данчо Пенчев се завръща в РЗИ – София

0

Подалият оставка директор на столичната РЗИ Данчо Пенчев се връща в инспекцията, като заместник-директор. Пред Нова телевизия главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщи, че служители на РЗИ-София са засегнати от коронавируса и затова д-р Пенчев се е съгласил да поеме поста. Той подаде оставка на 26 октомври, като конкретни мотиви не бяха посочени. Събитията се случиха след свалянето на карантината на премиера и на президента.

От днес той отново ръководи институцията, след като директорът, който пое поста след него – д-р Илонка Маева, е поставена под карантина, като контактно лице. 

Министър Ангелов коментира и повторното назначение на д-р Пенчев:“Д-р Маева е директор. На нея й е възложена функцията директор. Д-р Пенчев е назначен на д-р Маева за заместник-директор. Надявам се, отговорният човек, с когото аз поддържам връзка и когото аз държа отговорен за ситуацията, е д-р Маева. Тя носи отговорността за всяко едно действие, което предприема, на територията на Районната здравна инспекция в София“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече