Румъния ни сложи в червения списък

0

Румъния въвежда от днес изискването всички влизащи от България да бъдат с отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 48 часа, съобщават от Гранична полиция. Хората, които нямат такъв документ ще бъдат поставени под карантина за 14 дни на посочено от тях място за пребиваване.

Причината е, че от вчера Националния комитет за спешни ситуации на Румъния постави страната ни в списъка с рисковите държави по разпространение на COVID-19, заедно с още 30 страни. 

За транзитно преминаване без PCR тест ще бъдат допускани хора, които имат документ за пребиваване в друга държава-членка на Европейския съюз. 

Изключения от новата мярка ще има за транспортен персонал, ангажиран с превоз на пътници, товари и стоки, официални длъжностни лица,  медицински специалисти и други.

Освен това човек, поставен в 10-дневна карантина може да я съкрати, ако представи отрицателен резултат от PCR-тест, направен на осмия ден от влизането в страната или при контакт, ако не е развил симптоматика, каквито са предписанията по последните научни и медицински протоколи за тестуването в света.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече