23 894 акта за неносене на маска, има 500 присъди

0

За нарушаване на карантина са образувани над 3100 досъдебни производства и вече има постановени над 500 присъди, които основно са пробация, условно лишаване от свобода и глоба, Това коментира министърът на вътрешните работи Христо Терзийски за работата на полицаите по време на извънредното положение на брифинг в Народното събрание.

„Координацията върви по електронен път, не зависи от човешкия фактор. Това, което бъде въведено като карантиниран гражданин, в рамките на 2 часа постъпва при нас“, обясни още вътрешният министър.

„Наистина това не е спирало да бъде приоритет за нашата работа. Тези присъди са следствие работата на много служители. Призовавам гражданите да спазват карантинните мерки. Ние съставяме и актове, над 23 000 са съставени, основно за неносенето на маски“, допълни Терзийски.

Той предупреди, че има опасност малките населени места да останат без или с минимален брой униформени, докато се следи за спазването на карантината. „Актовете по член 209 от Закона за здравето са 23 894 – от 13 март до 29 октомври“, съобщи повече цифри Христо Терзийски.

МВР министърът обясни още, че над 33 хил. са карантинираните към тази сутрин, а от началото на пандемията под карантина са били над 310 хил. души.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече