Д-р Николай Шарков: Най-безопасното място, на което човек може да бъде, е зъболекарският кабинет

0

Стоматолозите работят при строго определени правила заради Covid-19, които са били разписани  още през март от Българския зъболекарски съюз, каза председателят му д-р Николай Шарков. Той твърди, че стоматологичните кабинети са едни от най-безопасните места. Причината са високата хигиена и дезинфекция, които са се спазвали, много преди да се появи коронавирусът, в стоматологичните кабинети,  заради ХИВ,СПИН,хепатити  и други, уточни той:

Най-безопасното място, на което човек може да бъде, е зъболекарскияj кабинет. Там не само преди време на пандемията, а и преди нея, се вземаха всички мерки асептика и антисептика. Някак си забравихме другите вируси, които кръжат около нас.

С лични предпазни средства са както стоматолозите, така и останалия персонал. Ние работим чрез триаж, чрез система за отсяване на необходимостта от лечение. Първото е телефонното записване.

Д-р Николай Шарков потвърди информация разпространяваща се в интернет, че водата за уста намалява риска от заразяване с Covid-19:

Оригиналните статии са в моя телефон. Да, доказано е от наши колеги от институт в САЩ. Това те го установяват, но ние го знаехме предварително.  Когато използваме специалните води за уста, ние рязко намаляваме възможността от заболяване от  Covid-19. Защото ние отстраняваме цялата микробна флора. Носът, очите и най-вече устата е входното отверстие за вируса.

Моля, след прекарано заболяване хвърляйте четката, защото върху пластмасата, особено, ако не е суха, вирусите и другите микроорганизми се задържат седем часа!

Сама двама – трима зъболекари има заразени в страната и това е станало извън кабинетите , а на обществени места.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече