Данъчните си отдъхнаха, данъкоплатците ползват услугите онлайн

0

Данъчните си отдъхнаха, след като опашките и зверската блъсканица пред НАП секнаха. След шокиращо нарастващите цифри на заразени с коронавирус, коридорите на агенцията опустяха, а  данъкоплатците масово ползват услугите онлайн.

„Хората  се уплашиха и не смеят да се тълпят пред гишетата, затова масово ползват интернет, за да плащат данъци, осигуровки и да подават декларации.“, обясни служителка в данъчното пред Lupa.bg. Голяма част от финансовите услуги на агенцията се извършват онлайн задължително.

Тъй като няма наплив на данъкоплатци, осмелили се да отидат на крака в НАП, в момента не се извършва дезинфекция през половин – един час, както беше в зората на епидемията през март и април.

Всеки влязъл в сградата на „6-и септември“ обаче, е спиран на входа от служител, за да му бъде премерена температурата, а на вратата е поставено голямо шише дезинфектант.

„Дезинфекцират се само плотовете, и то не толкова често, колкото преди“, обясни администраторката на входа.

Проблемът с онлайн услугите на НАП обаче струва доста на тези, които не са в крак с техниката – това са предимно възрастните.

„Клиентите, които не могат да се справят онлайн, плащат на компетентни хора да им пуснат документите през платформата ни в интернет“, обясниха данъчните инспектори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече