„Райънеър“ съкращава с до 40% зимното си разписание за полети

0

Най-голямата в Европа  нискотарифна авиокомпания „Райънеър“ (Ryanair) обяви в четвъртък, че е решила да намали допълнително графика си за полети през зимния период между ноември тази и март догодина с до 40% от капацитета за предходната година поради увеличените ограничения на полетите в ЕС на фона на коронавирусната пандемия.

Нискотарифната авиокомпания добави, че планира да изпълнява полети с 70% натовареност през този период. Освен това превозвачът намали прогнозата си за целогодишен трафик до 38 милиона пътници, предупреждавайки, че трафикът може да бъде дори още по-нисък, ако правителствата в ЕС „продължават да се справят зле с въздушния транспорт и да налагат повече блокировки тази зима“.

„Продължихме да усъвършенстваме нашия капацитет през септември и октомври, за да отразим както пазарните условия, така и променящите се  ограничения в отделните държави, като целта е да се поддържа коефициент на натоварване оъ 70%, който би ни позволил да работим възможно най-близо до това да не реализираме загуби“, заяви изпълнителният директор на компанията Майкъл О’Лиъри.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече