Здравният министър: Няма да затягаме мерките, спазвайте сегашните!

0

Не възнамеряваме да затягаме мерки. Трябва да спазваме сегашните – дисциплина, отговорност, носене на маски, ползване на дезинфектанти, лична хигиена. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет.

Ще проверяваме дали мерките се спазват, подчерта министърът:

„Не възнамеряваме да затягаме мерки, няма да се затварят градове, няма да се поставят КПП-та, няма да се прилагат някакви ограничителни мерки.

Трябва да свикваме да живеем с този вирус и да спазваме мерките такива, каквито са разписани, защото те дават и ще дадат най-голяма ефективност“.

Министър Ангелов съобщи, че здравното ведомство получава допълнително  2,1 милиона лева за закупуването на  2 500 флакона от лекарството ремдесивир, използвано за лечение на коронавирусна инфекция.

В момента в болниците има наличност от лекарството, уточни проф. Ангелов.

Министърът на образованието Красимир Вълчев, който също участва в брифинга в Министерския съвет, заяви, че за момента не се планира преминаване към дистанционно обучение. 162 ма ученици са установени към момента с коронавирус, а 159 са  учителите.

Необходимо е засилване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки и в нощните клубове, и в дискотеките. Около това са се обединили здравният министър проф. Костадин Ангелов, директорът на столичната РЗИ  Данчо Пенчев и представители на браншовите организации на среща в министерството.

Министър Ангелов посочи, че контролът ще се засили както по отношение на физическите лица, така и спрямо юридическите.

Според представители на бранша, е важно да не се затварят заведения, а да се наказват конкретните нарушители.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече