Очаква се „Епъл“ да представи новите си айфони с възможности за 5G

0

„Епъл“ (Apple) обяви снощи, че ще има специално събитие на 13 октомври. Мнозина анализатори очакват, че на него ще бъдат представени новите айФони (iPhone) с възможности за 5Джи (5G), предаде „Ройтерс“.

Епъл загатва за нови, по-бързи мрежови възможности в поканата за събитието, на която пише: „Здравей, Скорост“.

През миналите години Епъл представяше нови айФони в средата на септември и започваше да ги праща на клиенти преди края на месеца.

Финансовите анализатори използват броя на седмиците, през които Епъл продава айФони, за да направят прогнозите си за финансовите резултати на компанията по време на празничния сезон за пазаруване на западните пазари. Именно тогава са най-големите тримесечни продажби на компанията.

Тази година обаче ръководните лица в „Епъл“ предупредиха инвеститорите, че новите айФони най-вероятно няма да се доставят до октомври. „Епъл“ проведе събитие през септември, за да представи новия „Епъл уоч“ (Apple Watch) и моделите айПад (iPad).

Анализаторите очакват „Епъл“ да представи на събитието нова версия на айФон с 5Джи свързаност. Те подчертаха и възможното представяне на безжични слушалки „ЕърПодс“ (AirPods ) и тагове за намиране на изгубени предмети чрез безжични сигнали.

Акциите на „Епъл“ тази година се покачиха, дори след като коронавирусът нанесе значителни вреди на икономиките по света. Това стана до голяма степен благодарение на бума в продажбите на приспособления за работа от вкъщи.

Въпреки че акциите на компанията се понижиха от рекордно високото си равнище на 2 септември, пазарната капитализация на „Епъл“ остава близо 2 трилиона долара.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече