Тръгват проверки за маски в София

0

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да продължи извършването на дезинфекция на обществени места, при извършването на дейностите по почистване в града, както и засилен контрол за носене на предпазни маски в градския транспорт. Това стана ясно след заседание на Софийския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на COVID-19, съобщиха от „Московска“ 33, предаде „Монитор”.

По време на заседанието били обсъдени прилагането на изискванията за дезинфекция и дейностите за превенция на разпространението на вируса.

Фандъкова посочила, че на този етап не се налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки.

По график фирмите по чистота са задължени да извършват дезинфекцията на съдовете и кошчетата за отпадъци, както и спирките на градския транспорт. Дезинфекцират се и пешеходните подлези. Контролът се извършва от екипи на Столичен инспекторат.

Кметът е изискала в общинския Логистичен център да бъде осигурен наличен запас от дезинфектанти, предпазни и защитни средства.

„В детските градини и училищата продължава извършването на необходимата дезинфекция. В домовете за възрастни хора и услугите от резидентен тип е забранено посещението на външни лица. При необходимост общината има готовност да подпомага осигуряването на консумативи. Културните и спортни мероприятия трябва да се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки“, изтъкват от кметството.

Отделения за болни от COVID-19 има разкрити в четирите общински многопрофилни болници, като пациенти в момента има във Втора МБАЛ и Пета МБАЛ, общо 24. При необходимост могат да бъдат приети и в Университетската Първа МБАЛ и Четвърта МБАЛ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече