Румънски полицай под прикритие даде подкуп на наш граничар

0

Румънски полицай под прикритие, служител на антикорупционната дирекция на вътрешното министерство на Република Румъни, е бил разпитан чрез видеоквързка в Окръжния съд в Русе. Той свидетелства по дело за подкуп на български граничен полицай.

Според обвинението на 17 октомври 2014 г. на ГКПП „Дунав мост“ граничният полицай М. М. поискал подкуп от румънския гражданин А. М., за да му разреши да влезе в България с автомобила си, който бил с временен румънски регистрационен номер. Получил от него 180 румънски леи и 5 евро.

По време на заседанието бяха разпитани двама румънски граждани. Единият се яви лично в залата. Другият – служител, действал под прикритие с кодово име „Адриан Марку“, е бил в Апелативен съд-Букурещ, където в присъствието на съдия, секретар, преводач и служител от антикорупционна дирекция на Румъния, е разпитан чрез системата за видеоконференции. Лицето на свидетеля не се е виждало, а гласът му е изменен, за да се запази самоличността му.

Той е потвърдил дадените в хода на досъдебното производство показания, че подсъдимият му е направил жест да сложи пари в документите, тъй като с регистрационните номера на автомобила му „Адриан Марку“ е нямал право да напуска Румъния.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 16 ноември.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече