Радев категоричен: Промени в Конституцията след нови избори

0

Президентът Румен Радев обяви, че ще внесе предложенията си за промени в Конституцията след нови парламентарни избори. Държавният глава коментира отношенията си с бившия вече началник на кабинета му Калоян Методиев и с лидера на БСП Корнелия Нинова.

На въпрос има ли различия с бившия началник на кабинета си Калоян Методиев и какво е довело до решението му да го освободи от поста Радев отговори:

„Аз вече коментирах неговото освобождаване, няма какво да кажа повече. Политическият дневен ред, той е толкова наситен, даже критичен, че не можем да си позволим точно в този момент да го разпиляваме с каквито и да са кадрови въпроси“.

По думите на президента няма различия между него и Методиев по темата за консултациите за промени в Конституцията, които президентът инициира:

„Няма как да има различия, всеки един в президентството спомага за реализацията на моите политики. Що се отнася до конституционните промени и това, че те трябва да бъдат обсъждани първо с партии, виждате как най-голямата партия с най-голям и финансов, и човешки, и административен ресурс внесе недоносче, подигравка към правото в България, предложение за Конституция. Аз избрах другия подход“.

Радев не вижда причина да внася предложения за промени в основния закон при този парламент.

„Ще ги внеса, когато българският парламент придобие отново легитимност, т.е. след избори“.

И подчерта, че никога не е снемал доверието си от лидера на БСП и продължава да я подкрепя. Колкото до въпроса има ли критики към работата на опозицията държавният глава заяви:

„Отдавна съм заявил, че моите критики са към тези, които управляват. И когато управляват неефективно, когато не управляват и разпиляват ресурсите, не в интерес на народа, винаги ще критикувам. Когато БСП вземе властта, разбира се, аз ще критикувам там, където виждам, че нещата не се вършат добре“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече