От ДПС са категорични: Избори ще има до два месеца!

0

След здравната и икономическата криза в резултат на Covid-19 сега настъпи политическа криза, която се характеризира с война между институциите в държавата. Това заяви днес депутатът от ДПС Халил Летифов. Според него и според партията, която представлява, във връзка с протестите и събуденото гражданското общество до 2 месеца най-вероятно ще има избори.

Изходът от кризата може да бъде намерен чрез предлаганите от ДПС стъпки, посочи Летифов пред БНТ. Той очерта и основните характеристики на експертния кабинет, предлаган от движението:

„Този експертен кабинет да бъде антикризисен. Този кабинет да осигури няколко неща в краткосрочен план. За да бъде той експертен, да бъдат привлечени съответните експерти в съответните области и в съвсем кратки срокове, до конструирането на следващото Народно събрание те да могат да очертаят рамките и да свършат достатъчно работа, така че първо да договорят условията за ефективно усвояване на средствата, свързани с COVID 19 от една стана и другата – във връзка с плановете за усвояването на средствата по следващия програмен период, които са обвързани със зелената сделка.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече