Марешки нападна БСП: Вие сте изверги!

0

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки и депутатите от БСП влязоха в лют спор в пленарната зала. Марешки отсече, че червените нямат право да му искат оставката, защото те самите докарали държавата до колапс няколко пъти. Това обаче възмути социалистите, които настояха той да отиде и да излежи присъдата си.

„Миналата седмица ми бе поискана оставката, нямаше да обърна внимание, ако не бях получил хиляди писма в подкрепа от българските граждани“, каза Марешки. Той разказа, че в някои от писмата граждани му напомнили историята, според която именно лидерът на БСП Корнелия Нинова е участвала в двете правителства на Симеон Саксобургготски и Иван Костов, като едва на 28 г. е била директор на „Техноимпекс“. В правителството на Сергей Станишев пък е била зам.-министър на икономиката и била “уволнена заради разкрития за големи злоупотреби в ресора ѝ”. Румен Гечев пък бил вицепремиер, когато пенсиите били 3 долара, а заплатите 5, имало чудовищна инфлация, фалит на банките, а правителството било изгонено с камъни. Всичко това ми е припомнено от българските граждани и то е част от БСП.

    Хора, които са издевателствали върху хората, докарали са ги до просешка тояга – не знам как да ги нарека – може би така, както ми подсказвате – изверги, подчерта Марешки.

Той изреди и Кристиан Вигенин, Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, Георги Андреев и обясни, че те също били изгонени с камъни, а сега седели на предните банки на БСП в парламента и обещавали, че са лицата на промяната.

    „Човек с присъди, човек, който нарушава закона, защото имате 200 аптеки по закона, в който пише, че може да имаш четири, човек, който е станал за смях пред целия народ, да ми дава оценки – това е свинщина от висок порядък“, контрира го червеният депутат Антон Кутев.

„Истината, колкото и да боли, няма значение от кого е казана. Аз пък искам вашата оставка“, отвърна Марешки.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече