Тайна среща на лидерите на бунта в навечерието на трето Велико народно въстание

0

В навечерието на готвеното трето Велико народно въстание срещу правителството лидерите на бунта се събират на тайна среща, за да координират действията си на жълтите павета в деня на големия протест, обявен за 22 септември, когато България чества Деня на Независимостта, писа Lupa.bg.

Спявката е насрочена днес за 17 часа в Червената къща на столичната улица „Любен Каравелов“. Източник на медията ни твърди, че на срещата трябва да присъства т.нар. Отровно трио – проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. На масата се очаква да седнат и Мая Манолова, която плътно подкрепя бунта чрез своята гражданска платформа „Изправи се.БГ, както и представители на майките от сдружението „Системата ни убива.“ 

Най-вероятно на срещата ще присъстват и някогашната дясна ръка на Меглена Кунева – Настимир Ананиев, който е лидер на партия ВОЛТ, както и ген. Димитър Шивиков, Ренета Инджова и заклейменият от Светия Синод на БПЦ отец Дионисий. Очаква се да дойдат и лидерът на АБВ Румен Петков, както и Александър Томов.

Среща на лидерите на бунта се състоя преди седмица на 62-ия ден на протеста, като целта бе да се призове за недопускане на насилие, провокации и стълкновения между протестиращи и полицаи подобно на драматичните събития от първото Велико народно въстание от кървавия 2 септември.

Първата спявка обаче се оказа драматична и лидерите на протеста се разцепиха. „Демократична България“, „Да, България“ и БОЕЦ отказаха да обсъждат с Отровното трио и с останалите бъдещи съвместни действия на площада.

По информация на Lupa.bg сега „Отровните“ и част от другите т.нар. лидери на бунта решили да обсъждат тайно стратегията си за 22 септември без присъствието на камери и журналисти. Те се аргументирали с факта, че действията им са достатъчно публични и ежеминутно са пред камерите и затова сега било по-добре да коментират развитието на ситуацията тайно и в тесен кръг.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече