БОЕЦ с писмо до Брюксел: Спрете финансирането за България!

0

Представители на гражданско сдружение БОЕЦ внесоха в представителството на Европейската комисия обръщение с обяснение за причините за искането на оставката на главния прокурор и правителството.

В документа се посочва, че България се управлява от мафия, а парите от еврофондовете трябва да бъдат спрени, за да не обслужват олигархичните кръгове, близки до правителството.

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев каза:

„Брюксел ясно трябва да заяви своята позиция в подкрепа на българските граждани, в подкрепа на процеса на демократизация на България, в подкрепа на процесите срещу корупцията и мафията в България. Тогава и ние ще бъдем истински силни, защото все пак българите сме и европейци и когато имаме тази подкрепа, когато имаме тази солидарност, нашият глас се чува в цяла Европа“.

Преди да приключи събитието, за няколко минути беше блокирано движението по столичната улица „Георги Раковски“.

От БОЕЦ  обявиха, че ще изложат позицията си и пред посланици на европейски държави у нас, както и в Брюксел.

От формацията искат да бъдат чути в Брюксел. Това каза в интервю за „Преди всички“ адвокат Камен Добрев от движението.

По време на заседанието на Правната комисия на ЕП ще търсим гласност пред представителството на ЕК и ще искаме пряко включване по време на дебатите. Едно автентично движение, каквото сме ние, иска да представи конкретни данни и сигнали. И досега сме внасяли сигнали, каза Добрев и припомни скандалите с Апартаментгейт, „Къщи за тъщи“, Барселонагейт и т.н.

Искаме да знаем дали ЕК и ЕП имат смелостта да признаят болестта на държавата у нас. Призоваваме ЕК да спре финансирането, защото да се наливат средства в нереформирана държава е продължаване на агонията, това е лицемерие, така само се засилва мощта на задкулисието, смята Добрев. 

Той заяви, че официално не е имало покана към БОЕЦ от страна на Отровното трио за „тайна среща за обединяване“ преди днешния голям протест, но подчерта, че движението има ясна позиция по въпроса за партньорите:

„Да седнем на една маса с компрометирани във времето политици и политически субекти е лош сигнал. Става дума за принципна позиция. Ясно сме казали с кои субекти ще взаимодействаме.“

Очакваме по принцип гореща есен. Не смятам, че управляващите имат ресурс да продължат да са на власт. Настояваме за оставката на главния прокурор. Гешев е политическата бухалка на задкулисието – ДПС и Пеевски, които реално управляват страната, каза още адвокат Добрев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече