Университета Джонс Хопкинс: Потвърдените случаи в света на Covid-19 са над 27,3 милиона

0

В световен мащаб, потвърдените случаи на Covid-19 са над 27,3 милиона, а над 892 хиляди са починалите, показват данни на университета Джонс Хопкинс.

Япония съобщи, че ще проведе Олимпийските игри през 2021 година, дори и ако пандемията все още продължава. Японското правителство взе решение да похарчи 671,4 милиарда йени (6 милиарда и 320 милиона долара) от бюджетния резерв за извънредни ситуации за закупуването на ваксини за коронавируса. Правителството се надява да осигури достатъчно ваксини за всички граждани до средата на следващата година и да им ги предостави безплатно.

Британски учени предупредиха, че случаите на коронавирус се увеличават значително и страната е навлязла в „рисков период“. Второ денонощие поред броят на заразените се задържа около 3 000, което не е наблюдавано от 22 май, когато беше пикът на пандемията. На все повече места на Острова се налагат местни карантини. По-строги мерки влязоха в сила от полунощ в големи части на Западна Шотландия.

Френските власти изразиха притеснение от увеличаващите се случаи на Covid-19 в страната.

Новите случаи на коронавирус в Германия нараснаха през последното денонощие с 1899 – най-голям брой от 24-ти април насам. Премиерът Италия Джузепе Конте подписа ново правителствено постановление, с което удължи до 7 октомври противоепиземичните мерки. За идващите от Хърватия, Гърция, Малта и Испания е задължителен тест за коронавирус. За идващите от България и Румъния остава карантината, посочва вестник „Стампа“.

Индия регистрира най-висок брой смъртни случаи за ден за повече от месец – 1133 души са починали за последните 24 часа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече