Художникът Размиг Чакърян прави страховити маски благотворително

0

Ако видите да се разхождат хора, носещи страховити маски със скелет, може да обвините Размиг Чакърян.

Българският художник с арменски корени наскоро пусна нова линия маски, като част от постъпленията ще отидат за благотворителна организация, която осигурява лична защитна екипировка срещу коронавирус.

Чакърян вече предлага повече от 30 дизайна от линията, които превръщат най-известните му произведения на изкуството в аксесоари към ежедневния тоалет. Той рисува върху маските със специални бои, които не са устойчиви на вода и влага.

Те започнаха да се предлагат тази пролет в сайта на Размиг Чакърян. За шиенето му помага неговата съпруга.

„Просто реших, че ако ще носим предпазни средства, може да ги персонализираме и да се забавляваме“, коментира арменското семейство.

„Сега те са модно изявление. По-късно, когато всичко приключи, то ще ни напомнят за онези дни и как сме преминали през тях. Но хората ще ги носят дълго време“, смята Чакърян.

През годините той става известен с уличното си изкуство, рисувайки истински произведения на изкуството върху фасадите на сградите.

Белите му дробове обаче са компрометирани от спрей боята, което може да окаже дългосрочно въздействие върху здравето му. Затова Размиг Чакърян решава да преустанови това своето „хоби“ и започва да рисува върху платове.

„Децата ми харесват повече стенописите, но с възрастта на мен започнаха да ми идват в повече“, смее се художникът.

Въпреки че масовото купуване на предпазни средства по магазините и сайтовете отдавна вече не е на мода, Чакърян все още се радва на солидни продажби през сайта си. Много от поръчките идват от чужбина.

Сега новата му идея е да пусне в продажба „произведения“ с малко по-актуална тематика – такива, свързани с политическата обстановка в страната. „Протестиращите на площада вече проявиха интерес, след като ме видяха с най-новия ми шедьовър“, коментира Размиг Чакърян. И добави, че възнамерява да включи и лика на Бойко Борисов в някоя от творбите си. „Не е провокация. Това е изкуство. А и се прави благотворително, затова не мисля, че има място за засегнати и сърдити“, заключва уличният артист.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече