МВР: Ще използваме сила ако агресията не спре

0

Продължават проявите на агресия срещу полицейски служители, които са разположени около сградата на Народно събрание, за да опазват обществения ред. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Някой от протестиращите отнеха част от полицейското оборудване, други направиха импровизирани заграждения от инвалидни колички, съобщават от вътрешното ведомство.

„Многократно призовавахме гражданите да протестират мирно. От кадрите става ясно, че агресията спрямо полицаите ескалира. Над 20 униформени са обгазени. Принудени сме да използваме средства за лична защита. Ако напрежението ескалира ще се използва физическа сила. Замерят колегите с камъни, яйца, домати. Надявам се, че ще се вслушат в призива ни. Да запазим гражданския мир“, каза на извънреден брифинг директорът на СДВР Георги Хаджиев.

„Заради агресията излязоха колеги с каски и щитове, но не сме провокирали протестиращите. Има задържани. Обстановката е динамична“, каза Иван Георгиев от Охранителна полиция, който ръководи униформените на площада.

Полицията отново призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста и да не се поддават на провокации.

По-рано имаме огромно ппред сградата на Народното събрание, метежниците се блъскаха с жандармерията, агитките се приъединиха към протеста.

Удрят полицаите, заливат ги със спирт, целят ги с яйца и картофи

Напрежение заопочна с Иво Мирчев от ДеБъ и метежници от партията на Христо Иванов и жандармерията, към които се присъединиха и агитки от яки момчета, които пробваха да обърнат една от камионетките на жандармерията. Лумпените хвърлят бомбички. Полицаите пръскат с лютив спрей, за да ги отблъснат.

Агитките мятат и димки, хвърлят бутилки, картофи, домати и яйца по полицаите. Други метежници заливат със спирт униформените. На свой ред те им отвръщат със спрей. Имаше трети арест.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече